fbpx

Pravilnik o privatnosti

Pravilnik o privatnosti
Zadnja izmjena (20.02.2021)

Korištenjem ove stranice ili naših usluga dajete suglasnost da se vaši osobni podaci (ime, prezime, e-mail adresa) koriste u marketinške svrhe (primanje newslettera i kataloga) te pristajete na obradu vaših osobnih podataka kako je opisano u ovom Pravilniku o privatnosti. Podaci koji se prikupljaju služe poboljšanju rada kako bi posjet ovoj internetskoj stranici bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji. Ova internetska stranica u vlasništvu Novus media j.d.o.o., dobivene podatke koristi isključivo u gore navedene svrhe i neće ih dostavljati trećima, i to na način da se podaci koriste sve do odjave, odnosno do roka propisanog Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Korišteni pojmovi

 • Osobni podaci – sve informacije koje se odnose na fizičku osobu koja je identificirana ili koja se može identificirati.
 • Obrada – bilo koja operacija ili skup operacija koje se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka.
 • Subjekt podataka – fizička osoba čiji se osobni podaci obrađuju.
 • Dijete – fizička osoba mlađa od 16 godina.
 • Mi – www.panaceanatur.com u vlasništvu Novus media j.d.o.o.

Načela zaštite podataka

Mi čvrsto slijedimo sljedeća načela zaštite podataka:

 • Obrada podataka je zakonita, poštena i transparentna. Sve naše aktivnosti obrade imaju zakonsku osnovu. Vaša prava uvijek su na prvom mjestu prije bilo kakve obrade osobnih podataka. Na zahtjev ćemo vam pružiti informacije o obradi.
 • Obrada je ograničena na svrhu. Sve naše aktivnosti obrade odgovaraju namjeni za koju su prikupljeni osobni podaci.
 • Obrada se obavlja s minimalnim podacima. Mi prikupljamo i obrađujemo minimalnu količinu Osobnih podataka koja je potrebna za bilo koju svrhu.
 • Obrada je ograničena vremenskim razdobljem. Vaše osobne podatke nećemo pohranjivati dulje nego što to zakon propisuje.
 • Osiguravamo točnost podataka.
 • Osiguravamo integritet i povjerljivost podataka.

Prava Subjekta

 1. Subjekt čiji se Osobni podaci prikupljaju i obrađuju ima sljedeća prava:
 2. Pravo na informacije – vam daje pravo znati da li se vaši osobni podaci obrađuju; koji se podaci prikupljaju, odakle se dobiva i zašto i tko ih obrađuje.
 3. Pravo na pristup – daje vam pravo pristupa podacima prikupljenim od vas / o vama. To uključuje i vaše pravo na traženje i dobivanje kopije prikupljenih Osobnih podataka.
 4. Pravo na ispravak – znači da imate pravo zatražiti ispravak ili brisanje vaših osobnih podataka koji su netočni ili nepotpuni.
 5. Pravo na brisanje – u određenim okolnostima možete zatražiti da se vaši osobni podaci izbrišu iz naše evidencije.
 6. Pravo ograničavanja obrade – kada se primjenjuju određeni uvjeti, imate pravo ograničiti obradu vaših osobnih podataka.
 7. Pravo na prigovor na obradu – znači da u određenim slučajevima imate pravo prigovoriti obradi vaših Osobnih podataka, na primjer u slučaju izravnog marketinga.
 8. Pravo na prigovor na automatsku obradu – znači da imate pravo prigovoriti automatiziranoj obradi, uključujući profiliranje; i ne podliježe odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi. Ovo pravo možete ostvariti kad god postoji ishod profiliranja koji proizvodi pravne učinke koji se odnose na vas ili koji značajno utječu na vas.
 9. Pravo na prenosivost podataka – daje vam pravo dobiti svoje Osobne podatke u strojno čitljivom formatu ili, ako je to moguće, kao izravan prijenos s jednog procesora na drugog.
 10. Pravo na podnošenje prigovora – u slučaju da odbijemo vaš zahtjev na temelju prava pristupa, pružit ćemo vam razlog zašto. Ako niste zadovoljni načinom na koji je vaš zahtjev obrađen, imate pravo na ponovno podnošenje prigovora.
 11. Pravo na pomoć nadzornog tijela – znači da imate pravo na pomoć nadzornog tijela i pravo na druga pravna sredstva kao što je traženje odštete.
 12. Pravo na povlačenje pristanka – imate pravo povući bilo koji pristanak za obradu vaših osobnih podataka.

Podaci koje prikupljamo

Informacije koje ste nam dali

To može biti vaša adresa e-pošte, ime, itd. – to su informacije koje su potrebne za pružanje usluge ili za poboljšanje korisničkog iskustva. Informacije koje nam dostavite čuvamo kako bismo komentirali ili izvršili druge aktivnosti na našoj internetskoj stanici.

Informacije o vama koje se automatski prikupljaju

To su informacije koje se automatski spremaju u kolačiće i druge alate za sesije. Primjerice, vaša IP adresa. Ove se informacije koriste za poboljšanje korisničkog iskustva. Kada koristite naš pogled na sadržaj naše web stranice, vaše aktivnosti mogu biti zabilježene.

Javno dostupne informacije

Možda ćemo prikupiti informacije o vama koje su javno dostupne.

Kako koristimo vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke koristimo kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo i kako bismo ispunili obvezu prema zakonu ili ugovoru;

Vaše osobne podatke koristimo na opravdanim osnovama i / ili uz vašu suglasnost.

Na temelju sklapanja ugovora ili ispunjavanja ugovornih obveza, obrađujemo vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

 • Identifikacija
 • Pružanje usluge
 • Slanje obavijesti
 • U druge svrhe za koje smo tražili vaš pristanak

Sve dok nas vi ne zatražite izmjenu, mi smatramo da vam nudimo usluge koje su slične ili jednake vašem ponašanju prilikom pregledavanja, što je naš legitimni interes.

Obrađujemo vaše osobne podatke kako bismo ispunili obveze koje proizlaze iz zakona i / ili koristili vaše osobne podatke za opcije koje su predviđene zakonom.

Zadržavamo pravo anonimizacije prikupljenih osobnih podataka i korištenja tih podataka. Podatke ćemo koristiti izvan okvira ovog Pravilnika samo ako je anoniman.

Vaše osobne podatke možemo obrađivati za dodatne svrhe koje ovdje nisu spomenute, ali su kompatibilne s izvornom svrhom za koju su podaci prikupljeni. Da bismo to učinili, osigurat ćemo da:

 • veza između svrhe, konteksta i prirode osobnih podataka prikladna je za daljnju obradu;
 • daljnja obrada ne bi naškodila vašim interesima i
 • postojala bi odgovarajuća zaštita za obradu.

Obavijestit ćemo vas o daljnjim obradama i svrhama.

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Za procesuiranje kreditnih/debitnih kartica koristimo uslugu Monri Payments d.o.o., koji koristi enkripciju kako bi zaštitio podatke kod procesuiranja kreditnih kartica.

Podaci koje koristi Monri vezano za plaćanje isključivo su namijenjeni osnovnom izvršenju ugovora. Podaci su dostupni tvrtki Novus media j.d.o.o., a čuvaju se 10 godina prema Zakonu o zaštiti pranja novca. Podaci se ne iznose van Hrvatske i ne koriste se niti u bilo koju drugu svrhu osim za izvršenje plaćanja.

Tko još može pristupiti vašim osobnim podacima

Vaše osobne podatke ne dijelimo s nepoznatim subjektima. Vaše osobne podatke prenosimo dostavnoj službi za potrebe slanja pošiljke. Osobni podaci o vama u nekim su slučajevima dostavljeni našim partnerima kako bi vam omogućili pružanje usluge ili poboljšali korisničko iskustvo. Vaši podaci mogu biti podijeljeni od vaše strane ako preko naše stranice posjećujete treće strane. Više o podjeli i kolačićima trećih strana. (link kolačići treće strane)

Kako osiguravamo vaše podatke

Poduzeli smo sve svjesne radnje da vaši osobni podaci ostanu sigurni. U tu svrhu koristimo sigurnosne protokole za komunikaciju i prijenos podataka (kao što je HTTPS). Tamo gdje je to prikladno, koristimo anonimizaciju i pseudonimizaciju. Pratimo naše sustave za moguće ranjivosti i napade.
Ipak, uz sve napore, nitko ne može jamčiti sigurnost informacija, pa tako ni mi. Međutim, obećavamo da ćemo obavijestiti nadležna tijela u najkraćem mogućem roku ukoliko se takvo nešto dogodi. Također ćemo vas obavijestiti ako postoji prijetnja vašim pravima ili interesima. Učinit ćemo sve što možemo kako bismo spriječili kršenja sigurnosti i pomogli vlastima u slučaju bilo kakvih kršenja.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni i legitiman interes pohrane podataka

Podaci u log zapisima na serveru automatski se brišu 45 dana nakon kreiranja.

Podaci o narudžbama poslane na naš poslužitelj elektroničke pošte čuvaju se neograničeno, a minimalno 11 godina prema zakonu o računovodstvu, temeljem kojeg se podaci o svoj dokumentaciji temeljem koje je izvršeno knjiženje u financijskom knjigovodstvu moraju čuvati 11 godina. Postoji legitimni interes za pohranu podataka i nakon navedenog zakonskog perioda od 11 godina, a taj je da Subjekti podataka temeljem podataka iz ranijih narudžbi mogu jednostavnije, bez ponovnog popunjavanja obrazaca i prolaženja kroz postupak, napraviti novu narudžbu za dostavu prema podacima iz ranije narudžbe, kao i korištenje podataka za plaćanje i linka za plaćanje unutar ranije napravljenih narudžbi, a kako bi te uplate i narudžbe povezali sa podacima za dostavu (što kupci i čine, ta odluka proizlazi iz prakse). Subjekt podataka ima pravo, nakon isteka zakonskog roka za čuvanje podataka, iskoristiti svoje pravo na zaborav (prema niže navedenim uputama), no tada neće moći koristiti navedene prednosti.

Podaci poslani prema postmarkapp.com zadržavaju se 45 dana od slanja (na njihovim poslužiteljima), a nakon toga se brišu, a bounce emailovi (oni koji nisu isporučeni – npr. pogrešna email adresa) čuvaju se godinu dana. Više informacija na https://postmarkapp.com/eu-privacy
Podaci potrebni za kreiranje računa (podaci naručitelja) čuvaju se koliko i podaci narudžbe, unutar aplikacije Synesis, kojom se računi i kreiraju (a skladište se lokalno).

Djeca

Ne prikupljamo svjesno podatke od djece, jer djeca nisu korisnici naših proizvoda i usluga.

Kolačiće i druge tehnologije koje koristimo

Više o kolačićima i ostalim tehnologijama praćenja te kako ih koristimo. (link na kolačiće)

Kontakt službenika za zaštitu podataka

Ako imate bilo kakvih pitanja ili problema vezanih uz korištenje vaših osobnih podataka, rado ćemo vam pomoći. Mi smo posvećeni očuvanju vaše privatnosti, stoga nas kontaktirajte:

NOVUS MEDIA j.d.o.o.
Ivana Ćikovića Belog 8a
51000 Rijeka
Hrvatska
Korisnička podrška 091/312-650
e-mail: podrska@panaceanatur.com 
Radno vrijeme: pon. – pet. 9:00 – 17:00 sati.

Scroll to Top
Scroll to Top
CBD NOVOSTI U VAŠEM INBOXU!