fbpx

Politika kolačića

Politika kolačića
Zadnja izmjena (20.02.2021)

Uvod

Internet stranica panaceanatur.com (u vlasništvu Novus media j.d.o.o.) (u daljnjem tekstu “mi”, “ova” ili “naša” internetska) koristi cookies, web beacons, tracking pixels, i ostale tehnologije praćenja kada posjećujete našu internetsku stranicu www.panaceanatur.com, uključujući i ostale media forme, kanale, mobilne web siteove, aplikacije koje su u vezi s ovom stranicom kako bi kostumizirali našu internetsku stranicu i poboljšali vaše korisničko iskustvo.

Zadržavamo pravo izmjene ove Politike kolačića u bilo koje vrijeme i po bilo kojem razlogu. Sve promjene bit će objavljene na ovoj stranici na dan kada su donesene. Stoga vas savjetujemo da povremeno pročitate ovu Politiku kolačića, kako biste ostali informirani i u tijeku s izmjenama. Vašom daljnjom upotrebom naše internetske stranice smatra se prihvaćenim sve promjene nakon datuma objavljivanja takve revidirane Politike kolačića.

Upotreba kolačića

Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na tvrdom disku korisnika, što našoj internetskoj stranici omogućava prepoznavanje računala korisnika prilikom sljedećeg posjeta stranice. Tada vaš preglednik pruža jedinstveni identifikator koji će se koristiti svaki puta kada posjetite našu internetsku stranicu. Mi koristimo kolačiće kako bismo, između ostaloga, pratili usluge koje ste koristili, bilježili podatke o registraciji, korisničke postavke, držali vas prijavljenim na stranici, olakšali postupke kupnje i pratili stranice koje posjećujete. Kolačići nam pomažu da shvatimo kako se naša stranica koristi i kako možemo poboljšati vaše korisničko iskustvo.

Tipovi kolačića

Kada posjetite našu internetsku stranicu moguće je da koristimo sljedeće kolačiće:

Oglašivačke kolačiće

Oglašivački kolačići su postavljeni na vaš kompjutor od oglašivača i služe tome da vam se pokazuju oglasi za koje ste najvjerojatnije zainteresirani. Ovi kolačići dozvoljavaju oglašivačima i poslužiteljima da prikupljaju informacije o vašem posjetu ovoj stranici ili ostalim internetskim stranicama, izmjenjuje oglase poslane na određeno računalo i prate koliko su česti pregledi i tko ih pregledava. Ovi su kolačići povezani s računalom i ne prikupljaju nikakve vaše osobne podatke.

Analitički kolačići

Analitički kolačići služe tome da vidimo kako je korisnik posjetio našu internetsku stranicu i kako ju koristi. Ovi kolačići daju nam do znanja koje značajke naše internetske stranice rade dobro, a koje još možemo poboljšati.

Naši kolačići

Naši kolačići ili „kolačići prve strane“ mogu biti stalni ili privremeni. To su neophodni kolačići bez kojih naša internetska stranica ne bi radila ispravno ili ne bi bila u mogućnosti pružati određene značajke i funkcionalnosti. Neki od njih se mogu ručno onemogućiti u vašem pregledniku, ali mogu utjecati na funkcionalnost naše internetske stranice, odnosno smanjiti vaše korisničko iskustvo.

Personalizirani kolačići

Ovaj tip kolačića služi tome da vas prepozna u sljedećem vašem posjetu našoj internetskoj stranici. Njima se služimo kako bismo „zapamtili“ vašu povijest posjeta i vaše postavke i interese svaki puta kada nas posjetite.

Sigurnosni kolačići

Sigurnosni kolačići pomažu da identificiraju i preveniraju sigurnosne rizike. Ove kolačiće upotrebljavamo za autentifikaciju korisnika i zaštitu korisničkih podataka od neovlaštenih strana.

Kolačići za upravljanje internetskom stranicom

Ovi kolačići koriste se za održavanje vašeg identiteta ili sesije na našpj internetskoj stranici tako da ne budete odjavljeni neočekivano, a svi podaci koje ste unjeli zadržavaju se od stranice do stranice. Ti se kolačići ne mogu pojedinačno isključiti, ali možete ih onemogućiti.

Kolačići treće strane

Na nekima od naših stranica prikazuju se sadržaji vanjskih pružatelja usluga, kao što su YouTube, Facebook, Twitter… Pružatelji usluga mogu u bilo kojem trenutku promijeniti svoje uvjete pružanja usluge, svrhu i uporabu kolačića itd.

Kako biste vidjeli te sadržaje trećih strana, prvo morate prihvatiti njihove posebne uvjete. To uključuje njihova pravila o postupanju s kolačićima, koja mi ne kontroliramo.

Kolačići trećih strana neće biti postavljeni na vaš uređaj ako taj sadržaj ne pogledate. Njih također možete onemogućiti u svom browseru.

Kolačići trećih strana:

Kontrolni kolačići

Moguće da je vaš browser podešen tako da automatski prihvaća kolačiće. No, vi svejedno možete ukloniti ili odbiti kolačiće u vašim postavkama. Molimo vas da uzmete u obzir da njihovo odbijanje može utjecati na dostupnost i funkcionalnost naše stranice.

Za više informacija posjetite sljedeće linkove:

Ostale tehnologije praćenja

Uz kolačiće, na našoj internetskoj stranici možemo koristiti i web beacons i pixel oznake te druge tehnologije praćenja kako bismo pomogli prilagoditi našu internetsku stranicu i poboljšali vaše iskustvo. Riječ je o malenim objektima ili slikma ugrađenim u web stranicu ili e-poštu. Koriste se za praćenje broja korisnika koji su posjetili određene stranice i pregledali e-poštu te pribavili druge statističke podatke. Prikupljaju samo ograničeni skup podataka, kao što su broj kolačića, vrijeme i datum pregleda stranice ili e-pošte i opis stranice ili e-pošte na kojoj borave. Oni se ne mogu se odbiti, ali možete ograničiti njihovu upotrebu kontrolirajući kolačiće koji su u interakciji s njima.

Zaštita privatnosti

Za više informacija o tome kako koristimo podatke prikupljene kolačićima i drugim tehnologijama praćenja, molimo pogledajte naša Pravila privatnosti. Ova Pravila o kolačićima dijelom su i ugrađena su u naša Pravila privatnosti. Korištenjem naše internetske stranice pristajete na obvezu ove Politike kolačića i naših Pravila privatnosti.

Kontaktirajte nas

Ako imate pitanja u vezi naše Politike kolačića, molimo vas da nas kontaktirate:

NOVUS MEDIA j.d.o.o.
Ivana Ćikovića Belog 8a
51000 Rijeka, Hrvatska
Korisnička podrška 091/312-650, e-mail: podrska@panaceanatur.com, pon. – pet. 9:00 – 17:00 sati.

Upravljajte kolačićima

Scroll to Top
Scroll to Top
CBD NOVOSTI U VAŠEM INBOXU!